Top
fasadtegel

Tegelmurning

När det gäller att bygga ett hus som klarar av det svenska klimatets hårda krav är tegel ett utmärkt val. Tegel är tillverkade av vatten, sol, sand och eld - alla naturmaterial som är mycket väder och vindtåliga. Om du letar efter ett starkt och hållbart material för ditt hus är tegel definitivt värt att överväga.

"Vi är så nöjda med Byggproffs som utförde fasadbyte hos oss. De var verkligen proffs från dag 1 till allt var slutfört. Rekommendera denna firma varm."
Fredrik Lundgren

Varför välja en tegelfasad?

Tegel har använts i tusentals år, och det finns goda skäl till det. De är hållbara, brandsäkra och motståndskraftiga mot både röta och angrepp. Dessutom kan tegelstenar stå emot vind, vatten och till och med jordbävningar. Som ett resultat av detta är tegelbyggnader några av de mest motståndskraftiga konstruktionerna i världen. Och eftersom tegelstenar tillverkas av naturmaterial är de också miljövänliga. I en tid då extrema väderhändelser ökar erbjuder tegelbyggnader en pålitlig och hållbar lösning. Så om du letar efter ett material som kommer att klara tidens tandem, behöver du inte leta längre än till tegel.

Google
5 sjärnor
BraByggare
5 sjärnor
Offerta.se
4,9 sjärnor
Våra kunder

Typ av projekt vi jobbar med

Nyproduktion för privata kunder

Som husägare förstår vi hur svårt det kan vara att hitta en pålitlig entreprenör. Med så många alternativ där ute kan det vara svårt att veta vem man ska lita på. Det är därför vi tar oss tid att förklara allt i detalj och ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Vi vill att du ska känna dig säker och bekväm med ditt val, och vi kommer alltid att vara tillgängliga för att svara på alla frågor du kan ha. Med vår erfarenhet och expertis kan du vara säker på att ditt hem är i goda händer.

Nyproduktion för byggföretag

Om du letar efter en partner som kan hjälpa dig med tegelfasad behöver du ett företag som du kan lita på. På Byggproffs har vi stor erfarenhet av att arbeta som underleverantörer i en mängd olika projekt. Vi vet vad som krävs för att få jobbet gjort på rätt sätt, och vi är fast beslutna att ge våra kunder högsta möjliga servicenivå. Dessutom är vi också bekanta med de utmaningar som kan uppstå när man arbetar med underleverantörer. Vi tror därför att vi har en unik position för att ge dig bästa möjliga upplevelse om du väljer att anlita oss för ditt nästa projekt.

prata med oss

Boka gratis konsultation

Ställ vilken fråga som helst gällande våra tjänster, materialval och företaget.
Är du inte säker vilka frågor borde du ställa till oss? Vi mailar dig exempelfrågor direkt efter du bokar konsultationen.

Jakob Andersson
// 
Lund

"Killarna på Byggproffs Skåne dränerade runt vår villa och isolerade med Isodrän i våras. Arbetsledaren Jonas höll oss informerade om varje steg och löste situationer som uppstod på ett tillfredsställande sätt. Såväl tidsplan som kostnad hölls till vad som överenskommits. Vi är mycket nöjda med resultatet och har fått ett helt annat inomhusklimat i källaren!"

Fredrik Ljungberg
// 
Södra Sandby

"Byggproffs bytte ut hela vår fasad och vi är mycket nöjda. Huset blev jättefint och dom var trevliga och duktiga genom hela arbetet. Kan gladeligen rekommendera dom"

Eva Olsson
// 
Landskrona

"Vi är så nöjda med Byggproffs som utförde fasadbyte hos oss. De var verkligen proffs från dag 1 till allt var slutfört. Rekommendera denna firma varm."

Fördelar med en tegelfasad

D

et är lätt att fokusera på byggkostnaderna när du planerar ditt hus, men det är lika viktigt (om inte viktigare) att du tar hänsyn till drifts- och underhållskostnader. Byggnader måste hålla länge och ska se vackra ut över tid.

100% Natur

Tegelstenarna bränns långsamt över tid för att se till att allt organiskt material avlägsnas. De är ett rent naturmaterial, vilket innebär att de inte skadar dig eller miljön på något sätt!

God ekonomi

Tegelfasaden är inte bara prisvärd utan håller också i årtionden med lite underhåll. Beräkningar visar att tegel är den billigaste fasadlösningen om man ser på kostnaden för att bygga och underhålla det under en 50-årsperiod.

Hållbarhet

Tegel har ett utmärkt rykte när det gäller hållbarhet och motståndskraft mot väderförhållanden som vind och regn, som lätt kan skada andra fasadmaterial. Tegelfasader kan hålla i mer än 150 år och blir bara vackrare med tiden och kräver inget betydande underhåll.

Arkitektonisk frihet

Tegel är ett mångsidigt material som kan översättas till oändliga möjligheter till variation med färg, mönster och form. Tegel har dessutom en karaktär och yta som skapar ett speciellt färgspel samt ett levande uttryck.

Bevarar husets värde

Tegel har en tidlös karaktär och är den klassiska, stabila lösningen. Därför har tegelbyggnader också ett högt bestående värde eftersom de förknippas med hälsosamma egenskaper. Det är ett kvalitetsmaterial som håller i många år.

Tåler framtidens väder

De flesta av oss tar de byggnader vi bor och arbetar i för givet. Vi tänker inte så mycket på hur de är konstruerade eller vilka material som använts. Men faktum är att våra byggnader utsätts för väder och vind varje dag, och många skador på byggnader orsakas av fukt. Tegel är ett av de äldsta och mest hållbara byggnadsmaterialen, och de kan motstå effekterna av vatten och jordskred. Om murverk byggs på rätt sätt kan det stå emot framtidens väder. Därför är tegelbyggnader hälsosamma, vackra och hållbara lösningar. Med rätt skötsel kommer en tegelbyggnad att hålla i århundraden. Så när du letar efter ett material som kommer att klara tidens tandem, behöver du inte leta längre än till tegel.

Balanserad luftfuktighet

För mycket fukt kan vara lika skadligt för ditt hem som för lite. Överflödig fukt i luften kan få trä att ruttna, färg att flagna och tapeter att lossna. Det kan också leda till tillväxt av mögel, vilket kan orsaka andningsproblem. Omvänt kan för lite luftfuktighet orsaka statisk elektricitet, torr hud och spruckna golv och möbler. Nyckeln är att upprätthålla en balans mellan luftfuktigheten i ditt hem. Tegel är ett idealiskt material för detta ändamål eftersom det har en mycket mer genomsläpplig yta än andra byggnadsmaterial. Detta gör att det kan absorbera överflödig fukt och släppa ut den i luften när den relativa luftfuktigheten sjunker. Som ett resultat av detta hjälper tegelstenar till att reglera fuktnivåerna, vilket gör att ditt hem hålls bekvämt och förhindrar skador.

Ljuddämpning

Stos underkonstruktioner gör att StoVentec kan användas på ojämna underlag eller för att skapa liv i fasaden med nivåskillnader eller kurvade ytor. Vi har t.ex. utvecklat underkonstruktionen StoVentro X som innebär snabb och enkel montering oavsett underlag för att ta upp eventuella toleranser i fasaden. Med StoVentro X har du möjlighet att justera din fasad exakt och snabbt. Vi erbjuder även underkonstruktionen StoVentro Y för tyngre laster med väggfästen och t-profiler.
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
det som skiljer oss from andra

Varför Byggproffs Skåne?

Även om det finns många bra byggföretag där ute verkar det som om dåliga erfarenheter är alltför vanliga. Kanske beror det på att byggföretagen ofta arbetar med snäva tidsramar och budgetar, vilket kan leda till att man skär ner på detaljerna. Detta kan göra det svårt att lita på dessa företag. I många fall är den övergripande tillfredsställelsen med projektet inte bra eftersom kunden har haft en sådan negativ erfarenhet. Vissa berättelser är till och med nära nog skräckhistorier.

Vi bestämde oss för att lösa detta problem genom att grunda Byggproffs. Byggproffs är ett kundfokuserat företag som närmar sig processen att välja företag, produkter och tjänster från kundens sida. Vi kan vår bransch och vi bryr oss om kundnöjdhet från första kontakten. Vi erbjuder kundstöd under hela processen för att säkerställa att våra kunder är nöjda med resultatet. Vi finns här för att hjälpa dig att göra de bästa valen för dina behov och för att ge dig bästa möjliga service. Kontakta oss idag för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt nästa projekt.

Online kalkylator

Vår servicekalkylator online är ett snabbt och enkelt sätt att få en uppskattning för ditt projekt. Ange helt enkelt några detaljer om det arbete du vill ha utfört och vår kalkylator ger dig en uppskattning av kostnaderna. Detta är ett utmärkt sätt att fastställa din budget och få en uppfattning om omfattningen av det arbete som kommer att krävas. Vår kalkylator är alltid uppdaterad med den senaste prisinformationen, så du kan vara säker på att du får korrekta uppskattningar.

Enkel upphandlingprocess

Vår enkla upphandlingprocess garanterar att du får de tjänster du behöver utan krångel. Först diagnostiserar vi byggnadens nuvarande skick och samlar in information om dina behov. Därefter tar vi fram en personlig plan för ditt projekt. Slutligen ger vi dig en detaljerad offert så att du kan fatta ett välgrundat beslut om våra tjänster. Vi är engagerade i att göra hela processen enkel för våra kunder, så att du kan vara säker på att du får bästa möjliga resultat.

Riktig kommunikation

Vi anser att kommunikation är en av de viktigaste delarna av att arbeta här på Byggproffs. Oavsett om utmaningen är stor eller liten vet vi att den alltid kan övervinnas genom gemensamma lösningar som hittas genom genomtänkt dialog. Det är därför vi lägger så stor vikt vid att utveckla starka kommunikationslinjer med våra kunder. Det är endast genom effektiv kommunikation som vi kan hoppas på att bygga upp de relationer som krävs för att skapa de exemplariska resultat som vårt företag är känt för.

Kunskap och certifieringar

Certifikat och utbildningar kan tyckas vara inget annat än papper eller märken att skryta med i marknadsföringsmaterial. I verkligheten spelar de en mycket viktigare roll i byggbranschen. Varje byggnad är annorlunda, och i nästan varje projekt uppstår oförutsedda svårigheter. Tack vare vår erfarenhet och utbildningar vi har genomgått kan vi utarbeta effektiva lösningar. Våra certifikat och utbildningar ger oss tillgång till den senaste informationen och de bästa metoderna, så att vi tryggt kan erbjuda våra kunder produkter och tjänster av högsta kvalitet.

Försäkring

Försäkringsbolag finns av en anledning, och det är för att skydda människor i händelse av en oförutsedd omständighet. Alla seriösa hantverkare har försäkring men vi vet alla hur svårt det kan vara att få försäkringspengar när vi behöver dem.. Därför beslutade vi oss för att samarbeta med en partner som inte har gjort oss besvikna hittills och som bevisat att försäkringsbolag inte behöver skapa problem för sina kunder.

Utförliga offerter och avtal

Bygg- eller renoveringsprojekt kan vara komplicerade, och om någon inte har någon erfarenhet av branschen kan det vara svårt att avgöra vilken omfattning av arbetet som ska ingå i offerten. Därför försöker vi vara så öppna som möjligt i denna fråga och definiera exakt vad som ingår och vad som inte ingår i arbetet. För att exakt fastställa kundernas förväntningar, så att det inte uppstår några missförstånd. Vi vill att våra kunder ska vara nöjda med det arbete vi utför, och vi vill se till att de förstår vad de betalar för.

Ställ dina tegelfrågor!

Du har frågor, vi är redo att besvara dem! Fråga oss vad som helst genom att klicka på knappen nedan och kontakta en av våra specialister.

Skicka förfrågan
BESÖK OSS
Andesitgatan 11, 254 68 Helsingborg
RING OSS
072 155 61 70
SKRIV E-POST
dan@byggproffsskane.se