Top
—··
Dränering och fuktskydd enligt Isodrän-metoden

DRÄNERING MED ISODRÄN
SKÅNE OCH ANGRÄNSANDE LÄN

En källare är en värdefull tillgång för varje hem. Bra dränering, värmeisolering och fuktskydd är avgörande för att skapa ett bekvämt och beboeligt utrymme. När dräneringen är klar förbättras inomhusmiljön snabbt avsevärt, vilket i sin tur minskar risken för allergier. Källaren blir också trevligare att vistas i eftersom luften blir varmare. Dessa faktorer leder till energibesparing och att värdet på ditt hus ökar.

"Som nyblivna husägare var det inte så lätt att veta vilken firma vi skulle anlita. Därför tog vi in många offerter och lärde oss på så sätt en hel del om hur dräneringsarbeten och källarisolering ska utföras. Det anbud som ingav störst förtroende var från Byggproffs Skåne. Arbetet har flutit på bra, man har varit lyhörd för våra önskemål och återställt och städat med stor omsorg. Under arbetets gång besiktigades det även ett antal gånger av en släkting till oss, som är byggnadsingenjör och arbetar som besiktningsman. Han gav goda vitsord och berömde hur noggrant arbetet var utfört."
Frida Johansson

Varför dränera och fuktskydda med Isodrän?

Fuktskador är ett av de vanligaste problemen i huset och de kan vara mycket kostsamma att reparera. Även en liten vattenläcka kan orsaka allvarliga skador på väggar och golv i källaren. Och när mögel väl börjar växa kan det vara mycket svårt att bli av med det. Därför är det så viktigt att vidta åtgärder för att skydda ditt hem från fukt och vattenskador. Ett sätt att göra detta är att installera ett dräneringssystem med rätt fuktskydd.

Dräneringssystem som förebygger och eliminerar fuktproblem

Detta borde du tänka på när du ska dränera

En välgjord dränering, värmeisolering och ett effektivt fuktskydd är det absolut bästa för din källare. När dräneringen är klar blir inomhusmiljön snabbt mycket bättre. Det i sin tur minskar risken för allergier. Källaren blir även mer trivsam att vara i eftersom luften blir varmare. Dessa faktorer bör också rimligen leda till att ditt hus stiger i värde.

Avledning av ytvatten

Ytvatten i form av regn eller smältvatten ska avledas från källarväggen.

Isodrän som utvändigt fuktskydd

En varm och torr källarvägg kräver ett komplett fuktskydd innehållande dränering, kapillärbrytning och värmeisolering. Utvändigt värmeisolering är ett krav för att uppnå en varm källarvägg.

Dräneringsledning

Dräneringskedningens uppgift är att ta hand om och leda bort det vatten som sipprar ner genom isodränskiva. Eftersom dräneringslagrets alla delar ska anslutas till dräneringsledning måste dräneringsrör kringfyllas med makadam så att vattnet kan lätt rinna ut från isodrän till dräneringsledningen.

vår process

Två sätt att börja

online KALKYLATOR

Räkna ut preliminärt pris

Vi vet att priset är den första fråga du har när du börjar planera ditt projekt. Därför har vi förbered online kalkyl som låter dig välja tjänster och produkter och få preliminär men omfattande offert på mail inom 2-5 minuter.

SAMTAL MED FASADEXPERTEN

Boka kostnadsfritt hembesök

Vårt kostnadsfria hembesök hjälper oss att bättre förstå dina förväntningar och din situation så att vi kan rekommendera de bästa lösningarna och materialen för dig. Mötet tar vanligtvis cirka en timme, och vi svarar gärna på alla frågor du har på vägen. Du kan boka mötet genom att klicka på knapp nedan. Vi ser fram emot att hjälpa dig att skydda din källare från fukt och vattenskador.

Google
5 sjärnor
BraByggare
5 sjärnor
Offerta.se
4,9 sjärnor
Våra kunder

Kunder vi jobbar med

Villaägare

Som husägare förstår vi hur svårt det kan vara att hitta en pålitlig entreprenör. Med så många alternativ där ute kan det vara svårt att veta vem man ska lita på. Det är därför vi tar oss tid att förklara allt i detalj och ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Vi vill att du ska känna dig säker och bekväm med ditt val, och vi kommer alltid att vara tillgängliga för att svara på alla frågor du kan ha. Med vår erfarenhet och expertis kan du vara säker på att ditt hem är i goda händer.

Bostadsrättsföreningar

Som alla fastighetsförvaltare vet kan det vara en utmaning att hitta rätt företag för renoveringsprojekt. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, från fastighetens läge och skick till omfattningen av det arbete som ska utföras. Och naturligtvis vill du hitta ett företag som gör jobbet på rätt sätt och som inte tar för mycket betalt för sina tjänster. Därför tar vi oss alltid tid att bedöma fastigheten och dess behov innan vi påbörjar något arbete. På så sätt kan vi vara säkra på att vi använder de bästa metoderna för jobbet och att våra priser är rättvisa. Så om du letar efter ett företag som du kan lita på när det gäller ditt nästa renoveringsprojekt, ring oss.

Jakob Andersson
// 
Lund

"Killarna på Byggproffs Skåne dränerade runt vår villa och isolerade med Isodrän i våras. Arbetsledaren Jonas höll oss informerade om varje steg och löste situationer som uppstod på ett tillfredsställande sätt. Såväl tidsplan som kostnad hölls till vad som överenskommits. Vi är mycket nöjda med resultatet och har fått ett helt annat inomhusklimat i källaren!"

Fredrik Ljungberg
// 
Södra Sandby

"Byggproffs bytte ut hela vår fasad och vi är mycket nöjda. Huset blev jättefint och dom var trevliga och duktiga genom hela arbetet. Kan gladeligen rekommendera dom"

Eva Olsson
// 
Landskrona

"Vi är så nöjda med Byggproffs som utförde fasadbyte hos oss. De var verkligen proffs från dag 1 till allt var slutfört. Rekommendera denna firma varm."

DRÄNERING ENLIGT ISODRÄN-METODEN

Fördelar med en fackmannamässig utförd dränering

Fuktskydd och kapillärbryttning

En kapillärbrytande fuktspärr är nödvändig för att förhindra att fukt absorberas av marken. Detta är särskilt viktigt när marken redan är fuktig, eftersom fukten lätt kan dras upp i grunden och orsaka problem. En kapillärbrytande fuktspärr förhindrar detta genom att "öppna upp* kapillärerna så att fukten har inte tillräckligt kraft att dras upp. Därför är en kapillärbrytande fuktspärr avgörande för att förhindra att fukt absorberas av jorden.

Värmeisolering

Värmeisolering är nyckeln till att skapa ett bra inomhusklimat och minska energiförbrukningen. Isodrän är ett effektivt värmeisolerande material som kan bidra till att skapa fuktbeständighet i grundmurar och golv genom att hålla högre temperatur än marken utanför. Värmeisoleringen hindrar värmeläckage som höjer markens temperatur vilket orsakar inåtriktad fuktvandring. En värmeisolerande funktion är nödvändig för en fullständig fuktspärr på uppvärmda konstruktioner. För att hålla konstruktionen torr måste den termiska barriären kunna hålla värmen inne. Annars kommer fukt att kondensera på strukturens kalla yta och orsaka problem.

Uttorkning av fuktiga källarväggar

ISODRÄN-skivan har en extremt porös uppbyggnad med stora jämt fördelade hålrum och därmed en stor fuktgenomsläpplighet. Med dess goda värmeisoleringsförmåga erhålls en stor temperaturskillnad mellan grundmuren/golvet och marken, om källaren är uppvärmd till minst 18 grader C. Eftersom markens temperatur utanför/under husgrunden är betydligt lägre blir uttorkningen från grundmur och golv naturlig. Genom att öka Isodränskiktets tjocklek kan temperaturskillnaden mellan grundmur och mark maximeras för att optimera uttorkningen. Uttorkning kan snabbas på genom hög inomhustemperatur och välventilerat källarutrymme.

se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
det som skiljer oss from andra

Varför Byggproffs Skåne?

Även om det finns många bra byggföretag där ute verkar det som om dåliga erfarenheter är alltför vanliga. Kanske beror det på att vissa byggföretag ofta arbetar med snäva tidsramar och budgetar vilket ofta leder till att man skär ner på detaljerna. Detta kan göra det svårt att lita på dessa företag. I många fall är den övergripande uppfattningen om projektet inte bra eftersom kunden har haft en  negativ erfarenhet. Vissa berättelser är till och med nära nog skräckhistorier.

Vi bestämde oss för att lösa detta problem genom att grunda Byggproffs Skåne.
Vi är ett kundfokuserat företag. Vi kan vår bransch och vi bryr oss om kundnöjdhet från första kontakten. Vi erbjuder kundstöd under hela processen för att säkerställa att våra kunder är nöjda med resultatet. Vi finns här för att hjälpa er att göra de bästa valen för era behov och för att ge er bästa möjliga service. Kontakta oss idag för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er med ert nästa projekt.

Online kalkylator

Vår servicekalkylator online är ett snabbt och enkelt sätt att få en uppskattning för ditt projekt. Ange helt enkelt några detaljer om det arbete du vill ha utfört och vår kalkylator ger dig en uppskattning av kostnaderna. Detta är ett utmärkt sätt att fastställa din budget och få en uppfattning om omfattningen av det arbete som kommer att krävas. Vår kalkylator är alltid uppdaterad med den senaste prisinformationen, så du kan vara säker på att du får korrekta uppskattningar.

Enkel upphandlingprocess

Vår enkla upphandlingprocess garanterar att du får de tjänster du behöver utan krångel. Först diagnostiserar vi byggnadens nuvarande skick och samlar in information om dina behov. Därefter tar vi fram en personlig plan för ditt projekt. Slutligen ger vi dig en detaljerad offert så att du kan fatta ett välgrundat beslut om våra tjänster. Vi är engagerade i att göra hela processen enkel för våra kunder, så att du kan vara säker på att du får bästa möjliga resultat.

Riktig kommunikation

Vi anser att kommunikation är en av de viktigaste delarna av att arbeta här på Byggproffs. Oavsett om utmaningen är stor eller liten vet vi att den alltid kan övervinnas genom gemensamma lösningar som hittas genom genomtänkt dialog. Det är därför vi lägger så stor vikt vid att utveckla starka kommunikationslinjer med våra kunder. Det är endast genom effektiv kommunikation som vi kan hoppas på att bygga upp de relationer som krävs för att skapa de exemplariska resultat som vårt företag är känt för.

Kunskap och certifieringar

Certifikat och utbildningar kan tyckas vara inget annat än papper eller märken att skryta med i marknadsföringsmaterial. I verkligheten spelar de en mycket viktigare roll i byggbranschen. Varje byggnad är annorlunda, och i nästan varje projekt uppstår oförutsedda svårigheter. Tack vare vår erfarenhet och de utbildningar vi har genomgått kan vi utarbeta effektiva lösningar. Våra certifikat och utbildningar ger oss tillgång till den senaste informationen och de bästa metoderna, så att vi tryggt kan erbjuda våra kunder produkter och tjänster av högsta kvalitet.

Försäkring

Försäkringsbolag finns av en anledning, och det är för att skydda människor i händelse av en oförutsedd omständighet. Alla seriösa hantverkare har försäkring men vi vet alla hur svårt det kan vara att få försäkringspengar när vi behöver dem.. Därför beslutade vi oss för att samarbeta med en partner som inte har gjort oss besvikna hittills och som bevisat att försäkringsbolag inte behöver skapa problem för sina kunder.

Utförliga offerter och avtal

Bygg- eller renoveringsprojekt kan vara komplicerade, och om någon inte har någon erfarenhet av branschen kan det vara svårt att avgöra vilken omfattning av arbetet som ska ingå i offerten. Därför försöker vi vara så öppna som möjligt i denna fråga och definiera exakt vad som ingår och vad som inte ingår i arbetet. För att exakt fastställa kundernas förväntningar, så att det inte uppstår några missförstånd. Vi vill att våra kunder ska vara nöjda med det arbete vi utför, och vi vill se till att de förstår vad de betalar för.

Räkna ut preliminärt pris

Vi vet att priset är den första fråga du har när du börjar planera ditt projekt. Därför har vi förbered online kalkyl som låter dig välja tjänster och produkter och få preliminär men omfattande offert på mail inom 2-5 minuter.

RÄKNA PRELIMINÄRT PRIS
BESÖK OSS
Andesitgatan 11, 254 68 Helsingborg
RING OSS
0723142142
SKRIV E-POST
info@byggproffsskane.se