Top
—··
Fuktsäker, ventilerad och dränerad fasad

Ventilerade fasadsystem

En ventilerad fasad är en fasadkonstruktion uppbyggd av en bärande vägg, ett lager av isolering och ett fasadmaterial där det finns ett hålrum mellan isoleringen och fasadbeklädnaden.

Detta innebär att isoleringen till stor del är fri från genombrott och köldbryggor. Det säkerställer en välisolerad och energieffektiv byggnad och skyddar byggnaden från ogynnsamma väderförhållanden.

"Vi är så nöjda med Byggproffs som utförde fasadbyte hos oss. De var verkligen proffs från dag 1 till allt var slutfört. Rekommendera denna firma varm."
Fredrik Lundgren

Varför välja en ventilerad fasad?

Eftersom fasaden i allmänhet utgör den största ytan i en byggnad är det viktigt att vara noggrann vid konstruktionen av det som berör utrymmet mellan den inre och den yttre miljön. En ventilerad fasad kan betraktas som en regnrock som skyddar byggnaden från ogynnsamma väderförhållanden och samtidigt skapar ett hälsosamt inomhusklimat. När det gäller temperatur skapar en ventilerad fasad en beständig och tålig miljö för ytterväggen, vilket ger bra inomhusklimat och förbättrar byggnadens energieffektivitet.

En ventilerad fasad hjälper med andra ord till att spara på energiförbrukningen genom att säkerställa en enhetlig prestanda året runt och minimera behovet av kylning eller uppvärmning i en byggnad oavsett väder ute.

Google
5 sjärnor
BraByggare
5 sjärnor
Offerta.se
4,9 sjärnor
vår process

Två sätt att börja

online KALKYLATOR

Räkna ut preliminär pris

Vi vet att priset är den första fråga du har när du börjar planera ditt projekt. Därför har vi förbered online kalkyl som låter dig välja tjänster och produkter och få preliminär men omfattande offert på mail inom 2-5 minuter.

SAMTAL MED FASADEXPERTEN

Prata med oss

Ställ vilken fråga som helst gällande våra tjänster, materialval och företaget eller prata om ditt projekt. Är du inte säker vilka frågor borde du ställa till oss? Vi mailar dig exempelfrågor direkt efter du bokar konsultationen.

Våra kunder

Kunder vi jobbar med

Villaägare

Som husägare förstår vi hur svårt det kan vara att hitta en pålitlig entreprenör. Med så många alternativ där ute kan det vara svårt att veta vem man ska lita på. Det är därför vi tar oss tid att förklara allt i detalj och ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Vi vill att du ska känna dig säker och bekväm med ditt val och vi kommer alltid att vara tillgängliga för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Med vår erfarenhet och expertis kan du vara säker på att ditt hem är i goda händer.

Byggföretag

Om ni letar efter en partner som kan hjälpa er med fasadarbeten behöver ni ett företag som ni kan lita på. På Byggproffs har vi stor erfarenhet av att arbeta som underleverantörer i en mängd olika projekt. Vi vet vad som krävs för att få jobbet gjort på rätt sätt och vi är fast beslutna att ge våra kunder högsta möjliga service. Dessutom är vi också bekanta med de utmaningar som kan uppstå när man arbetar som underleverantörer. Vi tror därför att vi har en unik position för att ge er bästa möjliga upplevelse om ni väljer att anlita oss för ert nästa projekt.

Bostadsrättsföreningar

Som alla fastighetsförvaltare vet kan det vara en utmaning att hitta rätt företag för deras renoveringsprojekt. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, från fastighetens läge och skick till omfattningen av det arbete som ska utföras. Naturligtvis vill ni hitta ett företag som gör jobbet på rätt sätt och som inte tar för mycket betalt för sina tjänster. Därför tar vi oss alltid tid att bedöma fastigheten och dess behov innan vi påbörjar något arbete. På så sätt kan vi vara säkra på att vi använder de bästa metoderna för jobbet och att våra priser är rättvisa. Så om ni letar efter ett företag som ni kan lita på, ring oss.

Jakob Andersson
// 
Lund

"Killarna på Byggproffs Skåne dränerade runt vår villa och isolerade med Isodrän i våras. Arbetsledaren Jonas höll oss informerade om varje steg och löste situationer som uppstod på ett tillfredsställande sätt. Såväl tidsplan som kostnad hölls till vad som överenskommits. Vi är mycket nöjda med resultatet och har fått ett helt annat inomhusklimat i källaren!"

Fredrik Ljungberg
// 
Södra Sandby

"Byggproffs bytte ut hela vår fasad och vi är mycket nöjda. Huset blev jättefint och dom var trevliga och duktiga genom hela arbetet. Kan gladeligen rekommendera dom"

Eva Olsson
// 
Landskrona

"Vi är så nöjda med Byggproffs som utförde fasadbyte hos oss. De var verkligen proffs från dag 1 till allt var slutfört. Rekommendera denna firma varm."

Fördelar med en ventilerad fasad

G

enom uppdelningen av isolering och väderskydd är ventilerade fasader energieffektiva, ekonomiska och har lång livslängd.

Naturlig ventilation

En ventilerad fasad skyddar byggnaden mot väderpåverkan och har en naturlig ventilation. Det mesta av regnvattnet rinner ner på fasadbeklädnadens utsida. Små regndroppar och kondenserat vatten som tränger in bakom fasadbeklädnaden kan rinna bort, och all fukt kan avdunsta i hålrummet. All avdunstning går snabbt tack vare ventilationseffekten på fasaden.

Värmeisolering

Kombinationen av isolering och ventilation ger ett optimalt värmeskydd för byggnaden. På vintern håller det slutna isoleringsskiktet kylan borta. På sommaren reflekterar ytan bort värmestrålningen, medan ventileringen transporterar bort värmen. Den justerbara underkonstruktionen möjliggör isoleringstjocklekar upp till 60 cm.En ventilerad fasad har bra isolerande egenskaper och bidrar därmed till energieffektiviteten och reducerar buller utifrån. Då den ventilerande fasaden minskar bullernivån passar den bra i tätorter – som t.ex. flerfamiljshus.

En fasad som kan "andas"

Det uppstår inte problem med alger, fukt och mögelsvamp när fasaden kan ”andas”. På en välkonstruerad och installerad ventilerad fasad kan negativa följder av kondensering förhindras eftersom vattnet avdunstar eller rinner bort.

Fuktskydd

Den diffusionsöppna vägguppbyggnaden säkerställer att fukten kan släppas ut. Fukten transporteras bort via ventileringen och håller vägguppbyggnaden torr.

Väderskydd

Systemuppbyggnaden skyddar isoleringen från väderpåverkan. Även vid hagel förblir system och yta intakt. Om det tränger in fukt på system med öppen fogbild, t.ex. vid slagregn, så förs den bort av ventileringen och dräneringsspalterna, vilket säkerställer en snabb torkning.  Detta bevarar konstruktionen och garanterar isoleringens funktionalitet.

Ljudisolering

Ett ventilerat fasadsystem kan förbättra den uppskattade ljuddämpningen R’w i massiva väggar med omkring 10 dB. Detta gäller vid användning av en ventilerad fasadbeklädnad med isolering och stål-/aluminiumkonstruktion på en massiv vägg. Anledningen är sättet som isoleringen absorberar ljudet på samt att fasadytan är separerad från väggstrukturen.

Stor designfrihet

Du som arkitekt får stor flexibilitet i ditt designval av vårt omfattande urval av färger och färgmönster. Det är också lätt att byta ut beklädnaden i framtiden. Detta ger ännu mer flexibilitet utifrån en estetisk synpunkt. Rockpanel fasadskivor finns i över 200 färger och färgmönster – det är också möjligt att få skräddasydda lösningar.

Möjlighet att justera och rätta till fasad

Stos underkonstruktioner gör att StoVentec kan användas på ojämna underlag eller för att skapa liv i fasaden med nivåskillnader eller kurvade ytor. Vi har t.ex. utvecklat underkonstruktionen StoVentro X som innebär snabb och enkel montering oavsett underlag för att ta upp eventuella toleranser i fasaden. Med StoVentro X har du möjlighet att justera din fasad exakt och snabbt. Vi erbjuder även underkonstruktionen StoVentro Y för tyngre laster med väggfästen och t-profiler.

Hållbar lösning

StoVentec ingår i Säker Fasad, ett koncept som är framtaget av branschorganisationen SPEF i nära samarbete med Sto Scandinavia och andra ledande leverantörer av fasadsystem samt försäkringsbolaget Gar-Bo. I Säker Fasad ingår en tioårig funktionsgaranti av fasadentreprenören.

Säker Fasad innebär bl.a. att utförandet ska genomföras av en utbildad och SPEF-certifierad fasadentreprenör. Kvalitetssäkringen är skärpt genom tredjepartskontroll av pågående och slutfört arbete som utförs av extern kontrollant. Det innebär även en tydlig planering och samordning från projektering till slutfört arbete genom alla led från fasadleverantör till bygg-, plåt- och putsentreprenör. Du hittar mer information på SPEFs hemsida.
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
se mer på
Instagram
det som skiljer oss from andra

Varför Byggproffs Skåne?

Även om det finns många bra byggföretag där ute verkar det som om dåliga erfarenheter är alltför vanliga. Kanske beror det på att vissa byggföretag ofta arbetar med snäva tidsramar och budgetar vilket ofta leder till att man skär ner på detaljerna. Detta kan göra det svårt att lita på dessa företag. I många fall är den övergripande uppfattningen om projektet inte bra eftersom kunden har haft en  negativ erfarenhet. Vissa berättelser är till och med nära nog skräckhistorier.

Vi bestämde oss för att lösa detta problem genom att grunda Byggproffs Skåne.
Vi är ett kundfokuserat företag. Vi kan vår bransch och vi bryr oss om kundnöjdhet från första kontakten. Vi erbjuder kundstöd under hela processen för att säkerställa att våra kunder är nöjda med resultatet. Vi finns här för att hjälpa er att göra de bästa valen för era behov och för att ge er bästa möjliga service. Kontakta oss idag för att få veta mer om hur vi kan hjälpa er med ert nästa projekt.

Online kalkylator

Vår servicekalkylator online är ett snabbt och enkelt sätt att få en uppskattning för ditt projekt. Ange helt enkelt några detaljer om det arbete du vill ha utfört och vår kalkylator ger dig en uppskattning av kostnaderna. Detta är ett utmärkt sätt att fastställa din budget och få en uppfattning om omfattningen av det arbete som kommer att krävas. Vår kalkylator är alltid uppdaterad med den senaste prisinformationen, så du kan vara säker på att du får korrekta uppskattningar.

Enkel upphandlingprocess

Vår enkla upphandlingprocess garanterar att du får de tjänster du behöver utan krångel. Först diagnostiserar vi byggnadens nuvarande skick och samlar in information om dina behov. Därefter tar vi fram en personlig plan för ditt projekt. Slutligen ger vi dig en detaljerad offert så att du kan fatta ett välgrundat beslut om våra tjänster. Vi är engagerade i att göra hela processen enkel för våra kunder, så att du kan vara säker på att du får bästa möjliga resultat.

Riktig kommunikation

Vi anser att kommunikation är en av de viktigaste delarna av att arbeta här på Byggproffs. Oavsett om utmaningen är stor eller liten vet vi att den alltid kan övervinnas genom gemensamma lösningar som hittas genom genomtänkt dialog. Det är därför vi lägger så stor vikt vid att utveckla starka kommunikationslinjer med våra kunder. Det är endast genom effektiv kommunikation som vi kan hoppas på att bygga upp de relationer som krävs för att skapa de exemplariska resultat som vårt företag är känt för.

Kunskap och certifieringar

Certifikat och utbildningar kan tyckas vara inget annat än papper eller märken att skryta med i marknadsföringsmaterial. I verkligheten spelar de en mycket viktigare roll i byggbranschen. Varje byggnad är annorlunda, och i nästan varje projekt uppstår oförutsedda svårigheter. Tack vare vår erfarenhet och de utbildningar vi har genomgått kan vi utarbeta effektiva lösningar. Våra certifikat och utbildningar ger oss tillgång till den senaste informationen och de bästa metoderna, så att vi tryggt kan erbjuda våra kunder produkter och tjänster av högsta kvalitet.

Försäkring

Försäkringsbolag finns av en anledning, och det är för att skydda människor i händelse av en oförutsedd omständighet. Alla seriösa hantverkare har försäkring men vi vet alla hur svårt det kan vara att få försäkringspengar när vi behöver dem.. Därför beslutade vi oss för att samarbeta med en partner som inte har gjort oss besvikna hittills och som bevisat att försäkringsbolag inte behöver skapa problem för sina kunder.

Utförliga offerter och avtal

Bygg- eller renoveringsprojekt kan vara komplicerade, och om någon inte har någon erfarenhet av branschen kan det vara svårt att avgöra vilken omfattning av arbetet som ska ingå i offerten. Därför försöker vi vara så öppna som möjligt i denna fråga och definiera exakt vad som ingår och vad som inte ingår i arbetet. För att exakt fastställa kundernas förväntningar, så att det inte uppstår några missförstånd. Vi vill att våra kunder ska vara nöjda med det arbete vi utför, och vi vill se till att de förstår vad de betalar för.

Ställ dina fasadfrågor!

Du har frågor, vi är redo att besvara dem! Fråga oss vad som helst genom att klicka på knappen nedan och kontakta en av våra specialister.

Skicka förfrågan
BESÖK OSS
Andesitgatan 11, 254 68 Helsingborg
RING OSS
072 155 61 70
SKRIV E-POST
dan@byggproffsskane.se